• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клубове по мислене arrow Първи юни - празник на детството
Първи юни - празник на детството Печат
 
Първи юни е денят, в който ние ви казваме колко сте важни за нас, колко искаме да сте щастливи. Само по себе си детството е празник, неповторим празник! Използвайте го, за да вземете полезни за бъдещето ви красиви неща. Наша, на възрастните, е грижата да се радватe на сигурност и защитеност.
Знам, че за всеки от вас е важно да почувства своя успех, да повярва в себе си, а следователно и да се стреми към нещо голямо. Не позволявайте бабината приказка да си отиде, а заедно с нея – и храбрите герои. Огледайте се и за други смели хора – доброто, ако ви впечатлява и предизвиква вашето възхищение, се усвоява най-лесно, докато сте деца.
Знам и стойността на думите: „Браво, юнак!”. Знам и колко важни за вас са и спокойният глас, и майчината песен. Ще минат години, а тези думи, този глас и тази песен ще възкръсват като нещо познато и родно, вече чувано някога и изживяно. Не пропускайте радостта от детството! Съхранете спомена за него!
Задавате ли си въпроса защо кокичето това нежно цвете, първо през пролетта се преборва със замръзналата земя? Истината е, че в луковицата му се съдържат достатъчно хранителни вещества, които му дават сили  да се промуши през незатоплената почва. В тази връзка, нашето “Училище за идеи” и този път ще ви посъветва – учете се, защото знанията са за вас източник на енергия. Те ще ви дават самочувствие и ще ви помогнат да успеете в живота.

Честит празник!
                                                          
Йорданка Христова –
автор на проекта “Училище за идеи” и
“Учител на годината – 2010”
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

ОУ Николай Лилиев

Клубове по мислене

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker