• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Библиотека arrow Програми arrow Програма Деца четат на деца
Печат
От 19 април 2006 г. библиотека “Родина” стартира
Игра с книгата “Деца четат на деца”
(Идеята е „взета назаем” от Регионална библиотека - Варна)
 
kuche.jpgЦел:
Да увлечем децата в една игра, в която книгата е начин и средство да изявят себе си, да ги стимулираме да четат повече, както и да бъдат спечелени други деца за удоволствието от приятелството с книгата.  Да дадем възможност на децата да направят своя избор.

Участие:
Участието е доброволно и стимулирано от членство в Клуб “Приятели на книгата” към библиотека “Родина” – Детски отдел и филиали, с получаване на карта “Деца четат на деца”, в която детето отбелязва кога, къде, на кого и какво е прочело на глас.

Организация и провеждане:
Картите се раздават в Детския отдел и филиалите целогодишно.  Няма изисквания какво, колко, къде и кога трябва да чете детето. Това изцяло е негов избор – дали ще е в детската градина, в групата на по-малкото братче или сестриче, пред другите деца на двора или по време на лагер, в автобуса по време на екскурзия, на плажа....Няма изисквания и към аудиторията. Важно е само детето само да пожелае да влезе в играта и да чете.

Децата използват тази възможност, за да изявят себе си като артистичност, да превлекат вниманието на други деца към избран от тях сюжет или текст, да поемат ролята на големия в своята приятелска среда...

Играта „Деца четат на деца” няма състезателен характер. Това е една игра без край, в която няма губещи.

На ежегодния коледен празник отличаваме децата, прочели най-много страници, чели пред най-много публика или на най-интересни места, чели най-много часове или отбелязали най-много заглавия извън задължителната литература.
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker