• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Библиотека arrow Програми arrow Ваканция в библиотеката - 2019
Ваканция в библиотеката - 2019 Печат

Открий света на знанието с библиотеката – Чета, Знам, Мога!

Целта на лятната работа с нашите читатели е привличане на децата и учениците към четенето и книгата, изграждане на траен интерес към библиотеката, съдействие във формиране и разширяване на читателски кръгозор, прилагане на нови, креативни форми на работа с деца.

Програма за Лятна ваканция в библиотеката

Всеки ден: - литературни игри, викторини - творчески конкурси - лятна читалня - творческо ателие „Сръчни ръце” - киносалон „Мечо Пух” за най-малките Летни проекти

1. „Познато и непознато“ - запознаване с творчеството на класически и съвременни детски писатели. Класическите автори са познати на всяко дете, та било и заради това, че присъстват в задължителния списък за четене през лятото. Те със своите произведения са неразделна част от лятната програма: българските автори , не малка част, от които черпещи вдъхновение от народния ни фолклор и чуждите със своите незабравими герои - легенди в очите на малките им почитатели. Но има и съвременни автори, които създават не по-малко привлекателен свят от фантазия и реалност и един новит прочит на древните митове и легенди.

2. „Земята е нашия дом“ - как да опазваме средата в която живеем чиста, какви технологии се прилагат у нас и по света, защо е важно това знание и какво ни носи то. Как можем да приложим натрупаните знания, за да оплозотворим остатъчни продукти. Как можем да превърнем нещо ненужно в полезно, дори в красива вещ за украса. Целта на този проект е да се създаде и развие екологично мислене у децата, приучване към разумно използване на ресурси те в ежедневието и уважение към природата.

3. „Загадките на древността“ - археологически находки, древни артефакти, митове и легенди свързани със странни селища и местности. Светът изобилства с мистерии на минали култури, а някои откриватели създават невероятни хипотези около откритията си. Къде е истината?

Целта на този проект е да се провокира стремежа на нашите читатели за търсене на нови, различни знания с помощта на глобалната мрежа, разсъждения върху прочетено, предположения, идеи.

Други познавателни и забавни инициативи:

„Шарената черга от нашите истории“ - писане на къси разкази за това, как децата са прекарали деня си, за времето прекарано с други деца, за нови приятели и др.

„Ревю на книга“

„Какво не знаем за…“ - интересни факти за растения, животни, страни, части от континенталната суша или океаните, космоса, планетите на Слънчевата система.

„Изчезнали светове“ - запознаване с изчезнали видове животни от различни те епохи /динозаври, гигантски насекоми, амонити, праакули, първите хора. „Четем книгата, гледаме филм“

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker