• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Почит към Апостола Печат

На 11 февруари 2009 г., в навечерието на 136-та годишнина от обесването на Васил Левски, по инициатива на Детски отдел при библиотека "Родина", деца от клуб „Приятели на книгата” представиха открит урок за Васил Левски в II ОУ „Петко Р. Славейков” и XI ОУ ”Николай Лилиев”.

Малките възпитаници на г-жа Кирилова от II ОУ с интерес изслушаха шестокласничката Деница Димитрова, която увлекателно им разказа за Апостола и неговото дело. Активно участваха и с охота отговаряха на въпросите от викторината, която беше представена от Даниела Радославова, ученичка от 6 клас. За финал децата притихнали изслушаха художествения текст, написан от Христо Смирненски за Левски, който образно и с много патос ги пренесе във времето на революционните трепетни вълнения на най-великия българин за всички времена.

Почит към Левски изразиха и четвъртокласниците от ОУ „Николай Лилиев”. Малките мислители от „Училище за идеи” представиха литературна композиция, посветена на Апостола на свободата.

Интересът към личността на героя мотивира децата към по-голяма активност. Те издириха информация в интернет и се запознаха с творби за живота и делото му. А по идея на ученика Пламен Христов бе изработен постер по темата.

Партньорите им от клуб „Приятели на книгата”, в лицето на Ваня Михова и Деница Димитрова, ги запознаха с впечатляващия художествен разказ на Христо Смирненски, написан по повод 49-та годишнина от обесването на Васил Левски и представиха кръстословица, отразяваща най-важните моменти от битието на българския патриот.

В заключение на часа по родолюбие, се проведе традиционното книгораздаване. Всяко дете получи възможността да си избере подходящи за неговата възраст увлекателни и на разнообразна тематика книжки.

 

vlevski2.jpg   vlevski3.jpg
     
vlevski4.jpg
  vlevski5.jpg

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker