• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow С пролетно настроение в ХІ ОУ
С пролетно настроение в ХІ ОУ Печат

Винаги активни и пълни с идеи са малките мислители от проекта „Училище за идеи” – членове на Клуба „Приятели на книгата” в ХІ ОУ „Николай Лилиев”. Затова за нас е удоволствие да работим с тях. Любознателността им е впечатляваща, а знанията и уменията, които притежават, надхвърлят учебното съдържание на третокласници.

На 18 март се проведе традиционната ни месечна среща. Този път тя бе посветена на народните традиции, свързани с пролетните празници.

Всяка пролет с аромата на разцъфтелите зюмбюли, лалета и нарциси ни напомня, че е дошло време за празнуване: Лазаровден, Цветница, Великден, Гергьовден… Шестокласничките Деница Димитрова и Ваня Михова, активни членове на Клуба „Приятели на книгата”, предложиха на малките мислители богат сценарий, отразяващ пролетни събития и пролетно настроение - разказ за най-значимите празници през пролетта, решаване на кръстословица, главоблъсканица и забавни викторини. Особен интерес предизвика играта „Детектор на лъжата”, която затвърди знанията на учениците по приятен и увлекателен за тях начин.

Интелектуалните игри и забавления донесоха на децата радост, добро настроение и удовлетворение от постигнатите резултати.

И този път малките мислители ни изненадоха с изпълнение на литературната композицията „Не” на агресията”. Тя е по авторски текст на учителката им г-жа Йорданка Христова. Така в месеца, обявен от техния Детски парламент за месец без агресия, малките ученици засвидетелстваха своята гражданска позиция. На агресията те се противопоставиха с привързаността си към знаниято и с посланията си за учтивост, търпение, взаимопомощ, сътрудничество и толерантност.

Клуб Приятели на книгата
Клуб Приятели на книгата
Клуб Приятели на книгата
Клуб Приятели на книгата
Клуб Приятели на книгата
Клуб Приятели на книгата
Клуб Приятели на книгата

 

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker