• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
Ваканция 2009 - юни Печат

Програма Ваканция 2009
в Детски отдел на библиотека "Родина" - юни

 

Клуб „Доктор Многознамус”

 • Секция „Екскурзии и пътешествия”
  Интерес у децата предизвикаха следните викторини през този месец: „Аз обичам България” (10.06.09), „В света на чудесата и  загадките” (17.06.09), „Стара Загора – 8000 години” (19.06.09), „Най-прочутите места в България” (24.06.09). Викторините, които подготвиха малките читатели, предоставиха богата информация за забележителни природни и културни обекти в България и в света. Особен интерес предизвика викторината за нашия роден град – Стара Загора.

v09_11.jpg  
v09_12.jpg
 • Дискусионна секция
  За пореден път децата се събраха, за да изяснят своите проблеми, виждания, мнения по интересуващите ги въпроси. За месец юни бяха предложени от децата следните теми: „Имам ли любим празник?” (11.06.09), „Животът е прекрасен без тютюнев дим”(18.06.09). В такъв вид общуване децата направиха опит да се научат на много неща: да се опознаят, да станат по-смели в изказванията си, да споделят свободно своите преживявания и опит.
  Всички бяха единодушни в отговора за най-любимия им празник – рожденият им ден. На второ място се класира Рождество Христово и на трето – 24 май.
  В дискусията на важната тема за тютюнопушенето всички се съгласиха, че можем да изградим по-добър свят без цигарен дим.

 • 22.06.09 – „Вредата от тютюнопушенето”, РИОКОЗ Стара Загора
  Тази тема, водена от Галина Димитрова (психолог), не е нова за нашите деца, но всеки път слушайки лекции, беседи за вредата от тютюнопушенето, никой не може да остане равнодушен. На малките слушатели беше обърнато внимание и на т.нар. пасивно пушене и за вредните последици от него.
  В същия ден децата се срещнаха с Мария Иванова (еколог), която им предложи идеи за приложни творби, направени от естествени и отпадъчни материали.

v09_3.jpg  
v09_4.jpg
     
v09_5.jpg   v09_6.jpg

 

Безопасно лято

 • 23.06.09„Децата пешеходци
  Много полезна за малките читатели беше срещата с Антон Иванов (РПУ -  Ст. Загора). През лятната ваканция подрастващите прекарват по-малко време у дома и повече на улицата. Целта на срещата бе децата да се запознаят с най-често срещаните рискови ситуации за тях като пешеходци.

v09_7.jpg  
v09_8.jpg
     
v09_9.jpg   v09_10.jpg
 • 28.06.09 – „Здравей, лято”
  Забавленията са важна част от живота на децата, особено когато започва лятото. В двора на библиотеката се проведе тържество, където всички деца имаха възможност да участват във викторини, конкурси, забавни игри, интелектуални състезания, които бяха подготвени от по-големите читатели на библиотеката: Ваня Михова и Петрина Ганева. Всички победители в различните състезания получиха предметни награди.

 • 30.06.09„Безопасно у дома
  Пожарите от различен мащаб за съжаление са част от нашето ежедневие. В своята лекция пожарникарят Валентин Цанев (Пожарна безопасност и защита на населението) предупреди малките слушатели, че всеки апартамент или къща винаги са застрашени от пожар поради наличието на пожароопасни елементи: неизправни електроуреди, незагасени цигари на родителите им, забравени включени уреди и др. Беше насочено вниманието на децата към това, какви опасности крие огънят и защо не трябва да се играе с кибрит и запалки.
  Децата се запознаха и с основните действия за защита и самозащита при различни критични пожарни ситуации.

v09_1.jpg  
v09_2.jpg
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker