• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
Ваканция 2009 - август Печат

Програма Ваканция 2009
в Детски отдел на библиотека "Родина" - август


 • На 05.08.09 за пореден път експерти от РИОКОЗ - Стара Загора посетиха читателите от Детски отдел на библиотека „Родина”. Беше проведено обучение от младши експерт еколог Мария Иванова на тема „Ресурсите, които са на изчезване”. Срещата започна с уводна беседа за разточителното отношение на човека към природата и природните ресурси и последствията от това безотговорно поведение. След което всички деца се включиха във верижния прочит на книгите. Участниците в срещата с голяма радост  оцветяваха тематични картинки, показващи алтернативни подходи за опазване на околната среда. Накрая всеки сподели как може да помогне за ограничаване на замърсяванията на природата и намаляване на битовите отпадъци.

 • На 06.08.09 се проведе интересна викторина на тема „Акулите и техния свят”. Бяха посочени много любопитни факти за физиологичните и анатомичните особености както на акулите, така и на други водни обитатели.

 • На 07.08.09 се проведе интересна викторина на тема „Страните по света”. Водеща беше Ваня Михова, въпросите 25, а множеството игри забавни. Някои от игрите бяха: кръстословица, свързване на държава със столица и за познаване на знамената на държавите. Въпросите засягаха забележителностите на най-известните държави в света.

 • На 10.08.09 се проведе среща с психолога от РИОКОЗ Галина Димитрова на тема „Общуване без агресия”. Чрез интерактивни методи децата бяха включени в разглежданите конфликтни ситуации от ежедневието им, както и във възможностите за тяхното преодоляване. За финал всяко дете представи себе си по своеобразен и интригуващ начин. Това им позволи да научат нещо повече за себе си и за приятелите си.

 • На 12.08.09 беше проведена игра-викторина на тема „Интересно за животните”. Намери се подходящата форма за споделяне на впечатления и преценки върху прочетените предварително книги за животните. Интересните въпроси и кратките и изчерпателни отговори подтвърдиха, че децата са научили много нови подробности и изумителни факти за природата и животните.

v09_56.jpg  
v09_57.jpg
 • На 14.08.09 бе проведено поредното обучение от инициативата „Ваканция в библиотеката” на библиотека „Родина”- Детски отдел и РИОКОЗ - Стара Загора. Психологът Галина Димитрова запозна присъстващи деца с темата „Аз и светът около мен”. Акцентът този път беше поставен върху общуването между децата и „различните”  от тях, обсъдени бяха въпросите, свързани с приятелството, различието между хората и техните постъпки.

 • На 19.08.09 беше проведено занимание - карвинг на тема „Игри с храна... или необикновените превъплъщения на плодовете и зеленчуците”. Децата се представиха с най-неочаквани варианти и творби от плодове и зеленчуци.

v09_43.jpg  
v09_44.jpg
     
v09_45.jpg   v09_46.jpg
     
v09_47.jpg   v09_48.jpg
     
v09_49.jpg   v09_50.jpg
 • На 19.08.09 читателите от Детски отдел на библиотека „Родина” направиха разходка до парка „Зелен клин” в Стара Загора, взеха участие в акцията на Мобилния център по приемна грижа и бяха информирани   за проблемите на изоставените деца и приемните семейства, след което се забаляваха на детската площадка.

 • На 21.08.09 се проведе среща с д-р Славова от РИОКОЗ на тема „Аз имам най-добрите родители”. Децата се представиха със саморъчно изработени покани за своите семейства. Попълниха анкети с въпроси, помагащи за по-задълбочено опознаване на добрите и лошите си качества, както и с това, което биха променили в себе си, за да станат по-добри членове на своите семейства.
 • На 24.08.09 се проведе беседа на тема „Книгата – велико откритие на човечеството”. На децата се възложи задачата да разкажат какво знаят за книгите. Те бяха подканени да си спомнят за най-ранните си срещи с книгата и свързаните с това преживявания, да споделят впечатленията си. Беше изтъкнато значението на книгата, нейната огромна роля в живота на човека. Децата се сетиха да посочат някои мисли на известни хора, сетиха се за пословици и гатанки. На децата им беше обяснено за устройството на книгата и им се възложи задача да направят модел на книга, измислена от тях, като подскажат характера на нейното съдържание чрез заглавието, оформлението на корицата и на титулната страница.
v09_51.jpg
 • На 26.08.09 се проведоха две викторини на тема „Светът около нас”. Въпросите бяха за: първите хора и пирамидите, геологията и произхода на нашата планета, археологията и географията, космоса и природните явления.
 • На 28.09.09 се проведе тържествена заключителна среща с децата и закриване на Детската занималня. Беше подготвена интересна програма, включваща представяне на творби по различни теми, изработени през лятната ваканция, както и много песни, стихове, игри. Бяха раздадени над 30 награди за най-добър артист, най-добър редактор, най-добър помощник на библиотекаря, най-добър творец, най-добър водещ, майстор-кулинар, художник, млад интелектуалец.
v09_52.jpg  
v09_53.jpg
     
v09_54.jpg   v09_55.jpg

 

 
< Предишен   Следващ >

 

Статистика

В момента на сайта има 1 гост онлайн

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker