• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Честита награда! Печат
В навечерието на 24 май почетното отличие на Министерството на образованието  “Неофит Рилски” получиха учители от различни региони на страната, сред тях е и Йорданка Христова.
Нашето съвременно общество трудно може да даде основополагащо определение за успешен човек, но поради признатите заслуги и труда на г-жа Христова, ще се опитам да намеря това определение, а то е – човек, който е намерил своето призвание в този свят и работи това, което обича.
Името на учителката Йорданка Христова е известно не само в нашия град Стара Загора, но и извън неговите предели – педагог, готов не само да учи, но и да твори, да експериментира. Годините на съвместна работа с г-жа Христова дадоха нов тласък в нашата обща работа по приобщаване на децата към книгата и четенето. Сещам се за малкото учители, които са оставили силен отпечатък върху мен поради загрижеността им да  помогнат на децата да излязат поне за малко от сферата на различни социални мрежи в Интернет. Забележителна е всеотдайността на г-жа Христова в нейния стремеж да помогне на децата да се запознаят с необятния свят на книгите, на четенето.
Кое е това, което я прави винаги забележима личност? Любов, доброта, искреност – това, от което се нуждае нашето съвременно училище, това, което не достига на хората в XXІ век, но всичко това в пълнота има г-жа Христова, което и привлича към нея и деца и възрастни.
Представител на все още немногочислена група от педагози-новатори, които сътворяват чрез своя труд нов тип интелектуална и социална среда, тя остава винаги за всички нас пример за качествен педагогически труд, където ученик и учител са партньори в осъществяването на нови идеи, в покоряване на нови творчески хоризонти.

Най-сърдечни пожелания за нови професионални успехи на вас, г-жо Христова, отдаваща силите и уменията си в името на успешното бъдеще на Вашите ученици!

Валентина Начева
библиотекар в Детски отдел
библиотека “Родина”
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker