• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Детският отдел и ІІ ОУ отбелязаха годишнината на Петко Славейков
Детският отдел и ІІ ОУ отбелязаха годишнината на Петко Славейков Печат

Тазгодишните чествания, посветени на патронния празник на II ОУ „Петко Рачов Славейков” в Стара Загора, протекоха в рамките на няколко дни, около 17 ноември, рождената дата на големия български възрожденец.
Детският отдел на библиотека „Родина”, съвместно с училищното ръководство, в лицето на госпожа Дора Хайгърова, активно участва в подготовката и провеждането на патронния празник на старозагорското училище.
На 15 и 16 ноември 2011 г. се проведоха тематични дни, свързани с живота и делото на патрона на училището.
И в двата дни честванията започнаха с мултимедийна презентация на седмокласничките Жанина Нейчева и Антония Косева (7б клас), които проследиха накратко творческия и житейския път на твореца, както и историята за възникването и развитието на старозагорското училище, носещо името на Славейков през годините.
Проведе се литературна викторина между отбори от петите и шестите класове. Въпросите бяха изцяло свързани с живота и творчеството на Петко Славейков – родното му място, къде е учил, кои са най-известните му творби, кои вестници и списания във Възрожденска България е издавал, къде е работил като учител, какво го свързва със Стара Загора... А най-голям интерес предизвика решаването на кръстословиците, чиито въпроси също бяха посветени на големия български поет и писател. И в двата дни отборите показаха много знания по темата, като отговаряха изчерпателно и подробно на зададените въпроси от организаторите. Журито в състав: помощник-директорите Динко Динев и Костадин Пенчев, Константин Стоянов от Информационен център „Европа директно”, Христиана Пюскюлева от Детски отдел на библиотека „Родина”, президентът на „Ротаракт” клуб Ангел Ангелов и членовете на клуба Наташа Стаменковска и Огнян Гаджев обективно оцениха и наградиха участниците във викторината с книги и игри.
Детският отдел на библиотека „Родина” дари на училищната библиотека във II ОУ „Петко Рачов Славейков” книги и материали, съобразени с възрастта на възпитаниците на учебното заведение.

 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker