• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клубове по мислене arrow Маратон на четящите хора 2012
Маратон на четящите хора 2012 Печат

Маратон на четенетоЗа пореден път библиотека „Родина” – Стара Загора, организира Маратон на четящите хора. В Града на липите – град на литературни традиции и на най-много писатели и поети, инициативата наистина се е превърнала в празник. Чудесно е, че търсейки корените на човешкото знание, се обръщаме към книгите! В тях са скрити не само тайните за развитието на света и човечеството, но и надеждите ни за бъдещето.

“Стара Загора чете Алиса” e надслов, който организаторите са избрали. Мисля, че това не е случайно – най-важната идея в тази книга е да бъдем отговорни, когато сме малки, но и когато сме пораснали. Затова “Алиса в страната на чудесата” e любима книга и за деца, и за възрастни.

Историята на малкото момиче е свързана с едно невероятно приключение. Забавните текстове в романа ни изглеждат странни и забавни. Затова и всеки ред предизвиква много смях, здравословен смях! Мъдър смях, който ще ви подтикне да мислите върху прочетеното, дори след като затворите и последната страница.

Приятели на  “Училище за идеи”, включете се на 23 април в Маратона на четящите хора! Пригответе се за пътешествие и последвайте Алиса! Заедно тръгнете след Белия заек! Очакват ви невероятни приключения ще преживеете силни емоции, ще се докоснете до чудеса, които ще обогатят представите ви за света и ще провокират вашето мислене. Станете участници в един необикновен процес – четенето! Направете тази важна стъпка. Успех!

Йорданка Христова – 
автор на проекта “Училище за идеи”

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker