• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow НБС 2012 в Детски отдел на библиотека Родина
НБС 2012 в Детски отдел на библиотека Родина Печат

И тази година Детският отдел на библиотека “Родина” отбеляза Националната библиотечна седмица. В дните от 14 до 18 май, в Информационния център на Детския отдел, беше представена мултимедийна презентация “История на АБВ”, посветена на светите равноапостоли и славянобългарски просветители – братята Кирил и Методий. Презентацията  имаше за цел да пробуди у малките читатели родолюбие, да ги обогати духовно и да възпита у тях почит към святото дело на първоучителите.

 
     
 


В дните на НБС ученици от 1, 2, 3 и 4 клас при IX ОУ „Веселин Ханчев” бяха на своеобразна “екскурзия” в Детския отдел с цел запознаване с дейността и фонда на библиотеката. Заемната и читалнята се изпълниха с любопитни детски лица, малките ръце държаха шарени книги и списания, а пръстите бързо прелистваха интересните страници. Децата бяха ентусиазирани и щастливи.
По традиция, и тази година, Детският отдел излъчи „Библиотекар за един ден”. Тази инициатива беше с цел учениците да навлязат в същността на библиотечната работа, играейки ролята на библиотекари. Този път в ролята на „библиотекар за един ден” влезе Божидар Йосифов от 1 б клас при IX ОУ „Веселин Ханчев”.

 
     
 


По случай края на учебната 2011/2012 година, библиотекарите подготвиха за своите читатели занимателна викторина, озаглавена „Познай любимите си герои и автори”. Накрая бяха наградени и най-активните читатели през цялата година, Анастасия Иванова и Калоян Михайлов от 3 клас и Михаела Матева от 7 клас.

 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker