• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Довиждане, училище! Ваканция, здравей!
Довиждане, училище! Ваканция, здравей! Печат

Още една учебна година мина неусетно и започна дългоочакваната лятна ваканция. Време, в което хиляди малчугани в Стара Загора ще се радват на слънчевите, летни дни.
В навечерието на 1 юни, когато в цяла България се отбелязва Денят на детето, Детският отдел на библиотека "Родина" покани на гости нашите добри приятели от Клуба "Аз детето" (IX ОУ "Веселин Ханчев", г-жа Стефка Манова и г-жа Златана Стойчева) за представяне на мултимедийна презентация "Методий Кусев и парк Аязмото".
Целта на събитието е да формира у децата способност да възприемат и оценяват красотата на природата, както и да имат потребност да общуват с нея.
Старозагорци несъмнено имат основание да се гордеят с парк Аязмото, с множеството зелени хълмове, които предлагат вълнуващи гледки към града и което е чудесно място за разходки из природата.
Парк Аязмото е едно от най-привлекателните кътчета на нашия град. Децата научиха за неговата история: от самото начало, изградено от Митрополит Методий Кусев през 1895 г., и до наши дни. Децата научиха, че през същата година Методий Кусев организира първа кампания по залесяване и превръщане на голия баир в зелена градина, разполагаща с уникални и непознати до тогава за България дървесни видове.
Ярките слайдове на мултимедийната презентация разказаха на децата за историята на парка като дом на повече от 150 екзотични дървесни и храстови видове от най-различни части на света.
На края на срещата децата имаха възможност да пресъздадат в рисунки красивата природа на Аязмото и да отправят своите послания към старозагорците за опазването на зелените насаждения в парка.
С представянето на тази мултимедийна презентация учениците ще помнят делото на Методий Кусев, а неговият паметник винаги ще стои като вечна стража пред входа на парка – "Зелената корона на Стара Загора".

 
     
 
     
 
     
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker