• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Старт на вълнуваща и образователна лятна ваканция 2012 в Детски отдел
Старт на вълнуваща и образователна лятна ваканция 2012 в Детски отдел Печат

През последните две седмици на горещия юни, в Детски отдел на библиотека „Родина” закипя усърдна съвместна дейност между клубовете „Приятели на книгата”, „Приятели на библиотеката” и техните партньори.

На 19 юни 2012 г. от 11 часа стартира „Искам всичко да знам” – обучителна програма на РЗИ Стара Загора и Детски отдел. Това начинание е с цел да се разширят и обогатят знанията на децата за здравето и да се изградят у тях позитивни нагласи и желание за природосъобразен живот. Първата тема от този цикъл, една от най-дискутираните и най-наболелите, темата за тютюнопушенето, бе представена от Галина Димитрова – психолог в РЗИ Стара Загора. Г-жа Димитрова изнесе презентация пред децата на възраст между 7 и 12 години, запознавайки ги с вредата от тютюнопушенето. Тя им обясни нагледно какво се случва с пушачите, как здравето им е подложено на риск, а живота им е застрашен в огромна степен. Малчуганите с интерес следяха слайдовете, а в края на срещата зададоха въпроси, които децата често задават на възрастните: „Защо големите пушат?, „А майките не знаят ли, че пушейки вредят на децата си, в количките до тях?...”

На финала с благодарност се разделихме с Галина Димитрова, с мисълта, че децата са научили нещо повече за здравословния начин на живот и в очакване на следващия вторник, когато от РЗИ ще ни гостуват с нова, актуална и също така обсъждана тема... а дотогава... тя остава в тайна.
 
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker