• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Движението – необходимост и самочувствие
Движението – необходимост и самочувствие Печат

„Пейте, скачайте, весели деца...”

Както за всички нас, възрастните, така и в най-голяма степен за децата, активното движение е изключително важно за правилното физическо и психическо развитие. Двигателната активност способства за нормалния физически растеж и за укрепване на детското здраве. Чудесно би било, ако ние, съвременните родители, успеем да откъснем малчуганите от безкрайните компютърни игри и влудяващата анимация, която бълват детските ТВ канали. Спортът и игрите под различни форми: каране на велосипед, федербал, игри с топка, скачане на въже, криеница, та дори и катерене по дърветата, са необходимост, която ще помогне на децата да развият физическите си способности, да израснат здрави, спокойни и уверени в себе си.
Днес, 7 август, в Детски отдел на библиотека „Родина”, Галина Димитрова и младши експерт Мария Иванова от РЗИ Стара Загора, се опитаха да мотивират децата да бъдат физически активни и здрави. С помощта на различни интересни игри, те демонстрираха на малките палавници как физическото натоварване оказва влияние върху работата на различните органи и системи в човешкото тяло.
Чрез нагледния пример с бързо клякане и ставане, децата установиха как се ускорява пулсът и сърдечната дейност. В следващата игра малчуганите се разделиха на два отбора (спортуващи и неспортуващи, активни и пасивни), за да стигнат до единствения правилен отговор, че движението е в основата на здравословния начин на живот.

 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker