• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Украйна и Франция премериха сили в кулинарен двубой
Украйна и Франция премериха сили в кулинарен двубой Печат

С какво е различно настоящото лято в Детски отдел на библиотека „Родина”? То има вкус на украинска окрошка (таратор) и френски топчици (течен шоколад и корнфлейкс)...
Апетитен и шарен е днешният понеделник, 13 август. Децата от Клуб "Приятели на книгата" при библиотека „Родина” посрещнаха скъпи гости – доброволките от Украйна и от Франция (Катя и Фльор), които работят към Центъра за европейски инициативи в Стара Загора. Всяка от тях направи на малчуганите презентация на своята страна. Историите за Франция и Украйна пренесоха присъстващите в един различен свят, пълен с безброй чудни забележителности. След великолепното представяне започна един истински кулинарен двубой между гостенките. Катя и Фльор приготвиха вкусни ястия, характерни за страните, в които живеят. С украински таратор, различен от родния български, състоящ се не само от кисело мляко, краставици, копър и вода, но и от варени яйца, картофи и кренвирши, бяха нагостени малките приятели на библиотеката. А за десерт те хапнаха сладко френско лакомство, приготвено от разтопен горещ шоколад, масло, захар и корнфлейкс, под формата на малки топчици.
„Божествена вкусотия!” – възкликна малкият Филип и се подреди на опашката за допълнителна порция от шоколадовото изкушение. 
В края на двубоя се оказа, че няма победител и победен – и двете страни спечелиха челната позиция. За финал малчуганите „спретнаха” състезание по надяждане, а журналистката Донка Йотова, впечатлена от майстор-готвачите и от състезателите, присъди равенство на всички участници в „кулинарното шоу”.

 
     
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker