• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Зависимостите – модерните болести на 21. век
Зависимостите – модерните болести на 21. век Печат

В днешното напрегнато ежедневие човекът все по-често съсипва живота си, като в пристъп на безсилие срещу битови проблеми, безпаричие и най-вече липса на внимание и любов, посяга към наркотици, алкохол, цигари или други зависимости.
Тази бе темата на разговор, на днешния 14 август, която малките приятели на Детския отдел при библиотека „Родина”, обсъдиха заедно с Галина Димитрова, психолог от РЗИ, Стара Загора.
Децата дискутираха първите признаци, по които могат да познаят кога човек е пристрастен към наркотичните вещества, а именно внезапни и постоянни промени в настроението, необичайно агресивно поведение, загуба на апетит, постепенна загуба на интерес към учението, хобитата, спорта, приятелите, нарастващи доказателства за лъжи и друго потайно поведение, изчезване на пари или вещи от дома. Те споделиха случки от реалния живот, като трагедията с Максим Стависки и обсъдиха как неговата зависимост не само е увредила здравето му, но е и причина за погубването на човешки живот.
Разговорът се завъртя около въпросът - стоенето пред компютъра зависимост ли е или не, както и безкрайното гледане на филми по детските канали. Децата научиха, че зависимостта може да бъде както употребата на психотропно вещество, така и продължителното извършване на дейност, независимо от негативните последици, свързани с нея.
На финала г-жа Димитрова напомни, че от здравето по-ценно няма и изпадането в зависимост става много лесно, а освобождаването - извънредно трудно.

 
 
< Предишен   Следващ >

 

Статистика

В момента на сайта има 2 гости онлайн

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker