• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Малка нощ на изкуствата – традиции и свобода на въображението
Малка нощ на изкуствата – традиции и свобода на въображението Печат

За пореден път и тази година Детски отдел при библиотека "Родина" се включи в общоградските инициативи за популяризиране на културата и изкуството в Стара Загора.
В топлата есенна петъчна вечер на 28 септември Творческата работилничка даде специално поле за изява на малките творци от клуб "Приятели на книгата" с ръководител Нели Георгиева. Темата на техните произведения бе "Природата е най-големият художник".
С помощта на пластилин, природни материали и безгранична фантазия изпод пръстите на децата изникваха пъстроцветни градинки и кичести дръвчета, мъхести пътечки и сини поточета – ярки и необикновени, като самите тях. Изработените макети от сръчните детски ръце, въпреки използваните на пръв поглед обикновени материали, се превърнаха в истински 3D шедьоври.
С презентация за легендарната Александрийска библиотека запозна и допълни културните познания на малчуганите Даниела Митева, библиотекар в Детски отдел. Малките гости на библиотеката имаха възможността да научат множество любопитни факти за историята на една от най-значимите библиотеки в Стария свят и да се насладят на уникалните слайдове, разкриващи красотата на ултрамодерната сграда понастоящем. Построена с общите усилия на много нации, възродената Александрийска библиотека претендира за едно от чудесата на света през 21. век и е символ на културното единение на народите. Древният храм на "Знанието" възкръсва за нов живот, обединявайки мъдростта на вековете със съвременната наука и технологии.

 
     
 
     
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker