• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow О, будители народни, свеждаме пред вас глава!
О, будители народни, свеждаме пред вас глава! Печат

С цикъл от мероприятия отбеляза Деня на народните будители Детският отдел при библиотека „Родина”. Празничното честване, посветено на делото на книжовниците, просветителите, на борците ни за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал, започна на 29 октомври с децата от 3а клас при I ОУ „Георги Бакалов”, които с интерес проследиха увлекателната презентация, посветена на празника. Последва кратка викторина, в която малчуганите се надпреварваха да покажат своите знания за славното минало на България.
На 1 ноември празникът започна с рецитал на палавниците от 2а клас при IX ОУ „Веселин Ханчев”, представен на техните по-малки съученици от първите класове.
Честването на Деня на народните будители продължи в уютната, пъстра зала на Детския отдел при библиотека ”Родина”. Първи, да се запознаят с делото на българските просветни дейци и революционери, бяха децата от първите класове на IX ОУ „Веселин Ханчев”. Последваха ги малчуганите от  2а и 3а клас, участващи в програмата „Аз детето”. След кратката презентация, дойде ред на любимите за децата състезания. Те трябваше да отговарят на въпроси, разделени на два отбора, и бързо да сглобят пъзелите на двама от най-видните ни революционери – Христо Ботев и Васил Левски.
За финал малчуганите нарисуваха картина под наслов „Обичам те, моя родино!”, с която се опитаха да претворят на белите листи чудната природа на България.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker