• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow НБС 2013 в Детски отдел на библиотека Родина
НБС 2013 в Детски отдел на библиотека Родина Печат

За осма поредна година Детски отдел на библиотека "Родина" се включи в организираната от Българската библиотечно-информационна асоциация Национална библиотечна седмица, която през тази година бе под надслов „Развити библиотеки за развито общество“. В дните от 13 до 18 май се състояха ред инициативи, акцентиращи вниманието на децата към книгата.

На 13 май, в Информационния център на Детския отдел, ученици от 3а и 3б клас на 9 ОУ „Веселин Ханчев” изработиха книжки със собствен текст и илюстрации. 3а клас избра да пише за приключенията на феи, а 3б клас предпочете за свои герои пъстрите цветя.

На 14 и на 17 май Детският отдел на библиотека „Родина” гостува в класа на г-жа Манова от 9 ОУ „Веселин Ханчев” и в I ОУ „Георги Бакалов” при третокласниците на г-жа Грозева. Темата на срещата бе под надслов „В страната на вечните приказки”. С помощта на мултимедийната викторина „Познай коя съм аз”, показваща откъси от любими приказки, децата трябваше да се досетят и да си припомнят авторите и заглавията на най-популярните детски произведения. Следващата образователна игра бе да добавят продължението на известни народни мъдрости, а накрая на срещата малчуганите споделиха кои са техните любими четива и защо. Сред предпочитаните заглавия бяха „Български народни приказки”, „Басните на Езоп”, „Малкият Мук”, „Лисицата и Щъркелът” и др.

На 15 май второкласниците на г-жа Захариева от СОУ „Иван Вазов” изнесоха рецитал на любими стихотворения. Ентусиазмът на децата беше огромен и почти всички се изявиха в импровизирания конкурс. Те, също като останалите деца от клуб „Приятел на книгата“, отговаряха на въпроси от забавната викторина за приказките на Европа.

„Голямото приключение” на подготвителна група „Мечо Пух” при 9 ОУ „Веселин Ханчев” с Никола Райков и неговото малко таласъмче се състоя на 16 май в Детския отдел на библиотека „Родина”. Малчуганите, с ръководител г-жа Сапунджиева, искрено се забавляваха с приказката игра „Голямото приключение на малкото таласъмче”, която е уникална по своето съдържание и е първата авторска приказка-игра в света.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

Статистика

В момента на сайта има 2 гости онлайн

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker