• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клубове по мислене arrow Време за равносметка
Време за равносметка Печат
Краят на учебната година е една от точките на успеха във вашия живот. В предверието на лятото може да усетите собственото си "аз" на щастлив човек. Но това се случва само ако сте положили достатъчно усилия. Тогава ще можете да съберете плодовете на своя труд, както го правят стопаните през есента.
Три са причините, поради които е от решаващо значение да си отговорите на въпроса: "Какво постигнах?"
На първо място, ще изградите по-пълна представа за себе си и за своите възможности. Ако признаете успехите си, имате право да определите себе си за успяващи. Обратно, ако сте срещали затруднения и признаете пропуските, не бързайте да мислите за себе си пораженчески. Знаете ли защо най-успешните хора са успели? Защото са мислели, че могат. И вие мислете така за себе си. Това ще укрепва самочувствието ви.
На второ място, можете да промените нагласите си в случай, че сте допуснали неуспех. Не сте били упорити и последователни в усвояването на учебното съдържание. Подценили сте сериозността, с която трябва да се справяте с всички предизвикателства на този етап от своя живот. Прозрението, че можете да промените бъдещето си като промените нагласите си днес, е толкова важно, колкото е важно желанието ви да станете креативни и успели хора.
На трето място, имате шанс да промените оценката за себе си. Така ще сте в състояние да очертаете нов модел на  поведение през следващата учебна година. Това ще е вашата самостоятелна крачка напред. Хората, които искат да успяват, трябва не само да могат, но и да се променят. Иначе рискувате да останете там, където сте сега.
Ваканция е. Време за равносметка. Не я пропускайте, за да се почувствате по-щастливи. Ще усетите потенциала си, ще отприщите вдъхновението си. Пеперуденото лято ви очаква! Грижете се за себе си и се пазете от опасностите!
Ще ви очакваме през есента, когато звънецът отново ще ни събере в "Училище за идеи"!
 
Оставам ваш учител и приятел,
ЙОРДАНКА ХРИСТОВА –
автор на проекта "Училище за идеи"
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker