• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Лято в библиотеката – юли 2013 г.
Лято в библиотеката – юли 2013 г. Печат
Слънчево, безгрижно, с многобройни игри и забавления, продължава да бъде лятото, прекарано в Детски отдел на библиотека „Родина“.  
През първите дни на юли (1 юли 2013 г.) малчуганите се срещнаха с Константин Стоянов, координатор на Информационен център Европа Директно Стара Загора. Той представи мултимедийна презентация, с която обогати познанията на децата за Европейския съюз и страните, които членуват в него, както и разказа за символите на организацията.
На 8 юли 2013 г. Константин Стоянов и Цветалия Тотева отново посетиха Детски отдел на библиотека "Родина". Този път срещата премина като забавно състезание за подреждане на пъзели. Децата бяха разпределени в три отбора и се състезаваха помежду си. Последва кратък коментар и събеседване върху картата на Европа и страните участнички в Съюза.
Списването на вестник „Детски звън“ продължи и през месец юли. Както и предходните броеве, вестникът изобилстваше от забавни и любопитни факти и много цветни илюстрации. Особени заслуги за рубриката „Ваканция в библиотеката“ имаше Габриела Тенева, ученичка от СОУ „Васил Левски“, която много увлекателно описа всички събития от отминалата седмица.
В „Часът на приказките“ децата продължиха да четат предварително сканираните и обработени книжки в мултимедийни презентации, изготвени от Паолина и Илияна, възпитанички на Нели Георгиева от 9 ОУ Веселин Ханчев. Поредното заглавие бе „Рожденият ден на Пипи“.
Киносалон Мечо Пух – Във времето, отредено за филми по произведения на известни автори, малчуганите изгледаха „Златното съкровище“ и „Масичке, поднеси храна“- екранизации по приказките на Братя Грим.
На 2 юли 2013 г. РЗИ Стара Загора проведе поредната си среща с децата от Детски отдел на библиотека „Родина“. Д-р Николова говори за здравословното хранене, полезните и вредни храни, имащи отношение към правилното израстване на младите хора. За още по-ясна представа по дадената тема децата сглобиха пирамида, показваща кои храни са важни за консумация всеки ден и кои трябва да се избягват. В края на срещата всяко дете получи книжка с ценни съвети за здравословното хранене.
На 9 юли 2013 г. представител на РЗИ – Стара Загора показа мултимедийна презентация и филм по темата „Правилата за движение“. Децата получиха ценни съвети какво поведение трябва да имат на пътя, защо е необходимо да слагат колан и т.н.
Час по кукловодство и спортни танци - Няма спор най-любими и очаквани с огромно нетърпение през юли бяха срещите с Росица и Милен Гюмлиеви, професионални актьори, обучаващи децата в куклено изкуство, приложно изкуство и танци. Малките артисти репетираха без умора и с огромен ентусиазъм своите реплики от куклената пиеса „Патето Жълтурко”.  Наред с първите си познания по кукловодство малчуганите получиха и първи уроци по Меренге, Джайф, Джей Хо… Забавлението им нямаше граници. В часовете по приложно изкуство бяха изработени проектът от пластилин „Стара Загора през детските очи“ и „Пижо и Пенда от кратунки”.  
Много очаквана и желана бе срещата и с Христина Клисурова (4 юли 2013 г.), представител на единствения в страната Спасителен център за диви животни, част от „Зелени балкани“. С помощта на мултимедийна презентация г-жа Клисурова показа нагледно как тя и нейните колеги се грижат за лечението, възстановяването и връщането в природата на животни и най-вече птици, които са застрашени от изчезване.  
И през месец юли продължи работата по проект „Моята първа електронна книга“. Този път учениците опитаха своя творчески  потенциал в изготвянето на книжка с гатанки и илюстрации по тях. По повод проект „Разкажи за културното минало на Стара Загора” бе проведено състезание с кръстословици и викторини с въпроси за културното минало на града.
И тъй като лятото е в разгара си… във времето отделено за апликиране и художествени занимания децата изобразиха най-любимият си сезон върху голямо пано. Слънчеви лъчи, много цветя и …дъга. Други техни творби бяха картички, книгоразделители и гипсови фигурки, специално изработени с благотворителна цел за децата от дом „Незабравка”.
 
   
Лято 2013Лято 2013
Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013Лято 2013
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker