• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Библиотека arrow Нови книги arrow Нови книги - август, септември, октомври 2013
Нови книги - август, септември, октомври 2013 Печат
 

Седем приказки за миналото на света / Александър Фол

Когато с тази книга се извърви света и най-накрая се захлупи корицата, се вижда, че откакто свят светува, се раждат юнаци, които помагат на Правдата да надникне през прозорчето на всяка къща – и на най-бедната, и на най-малката. А като надникне през прозорчето и огрее вътре, тя изгонва оттам вещицата, коята се спотайва в ъгъла и се бои от светлината. Правдата винаги пропъжда Кривдата, където и да се е скрила тя.

Фолклорен калейдоскоп : Избрани български народни песни, приказки, легенди, пословици, поговорки и гатанки. Кн. 1. За 2. – 4. клас

Във "Фолклорен калейдоскоп" учителите ще намерят с какво да разширят и разнообразят познанието на учениците и да осъществят приемствеността в това познание между класовете. Учениците ще могат да се подготвят по всички задължителни текстове и да покажат допълнителни знания. Така личният им избор ще помогне да открият красотата на нашето народно творчество.
Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

 
 

Фолклорен калейдоскоп : Избрани български народни песни, приказки, легенди, пословици, поговорки и гатанки. Кн. 2. За 5. – 6. клас

В този сборник учениците от 5. и 6. клас ще намерят всички произведения, които са включени в учебниците като част от задължителната учебна програма. В отделен раздел са представени народни песни, приказки, предания и легенди, анекдоти, пословици, поговорки и гатанки, които допълват знанията за наследеното от незнайните народни творци. За учителите "Фолклорен калейдоскоп" е полезно помагало за обогатяване и разнообразяване на познанията на учениците по фолклор.
Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

Манолито Очилатко / Елвира Линдо

На пазара е първата от осемте книги, разказващи забавна история за живота и перипетите на едно толкова обикновено 10-годишно момче, че изглежда единственото, което го отличава, са очилата му. Те са дали и прякора му Очилатко, с който е известен не само в Испания, но и в много други страни.
Обикновените необикновени случки от ежедневието на детето и неговите приятели от мадридския квартал Горен Карабанчел са разказани с неустоимо чувство за хумор и познаване на детската психология, а изразителният разговорен език звучи познато и кара читателя да усеща симпатичните герои като свои близки приятели.

 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

ОУ Николай Лилиев

Клубове по мислене

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker