• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клуб Приятели на книгата arrow Велики образи от миналото
Велики образи от миналото Печат

С цикъл от мероприятия отбеляза Детски отдел на библиотека „Родина“ един от най-българските празници – Денят на народните будители!
На 29 октомври 2013 г. учениците от 3а клас, с класен ръководител Стефка Манова при IX ОУ „Веселин Ханчев“, взеха участие в състезателната викторина „Не се гаси туй, що не гасне!“, посветена на някои от народните ни будители. Техните съученици от четвърти клас, с класни ръководители Златана Стойчева и Златина Нейкова, подготвиха литературно-музикална композиция под надслов „Час по България“, която представиха пред децата от ЦДГ „Райна Княгиня“ и ЦДГ „Славейче“. Малките палавници получиха своите първи познания за делото на Паисий, Петър Берон, Васил Априлов…, чуха разказа „Урок по родолюбие“, написан от внучката на Христо Ботев и прочетоха стихове за България.
На 31 октомври 2013 г. децата от 3а клас, с класен ръководител г-жа Захариева, при СОУ „Иван Вазов“, отбелязаха светлия празник с презентацията „Поклон пред вас, будители народни!“. Последва кратка викторина, в която учениците един през друг се надпреварваха да покажат своите познания за някои от най-известните ни народни будители.
На 1 ноември, второкласниците от IX ОУ „Веселин Ханчев“, с класни ръководители г-жа Енева и г-жа Димитрова гостуваха на Детски отдел, библиотека „Родина“. Те също с помощта на презентация се запознаха с делото на родолюбивите ни българи. С огромен ентусиазъм отговаряха на въпросите от викторината и за финал заедно, в един глас, казаха най-българското от всички стихчета – „Аз съм българче“.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker