• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Весело лято! Печат

Но не бих искала да пропусна да ви напомня, че за идеяистите – хората, които не спират да провокират идеи, и ваканциите са подходящо време за да открият няколко добри решения или за да си спомнят за някой изоставен проблем.

Едва ли раждането на нещо ново трябва да свързваме само със сядането пред бюрото. Убедена съм, че тичайки по цял ден из селските улички, ако сте отишли при баба на гости, ще ви хрумнат не една и две идеи, като се започне с това как да се предпазите по-добре от слънчевото изгаряне. Или ще пожелаете да обедините няколко човека от вашия вход около идеята да изчистите пространството около блока. От позицията си на идеяист вие можете да се опитате да промените нагласите на хората около вас – близки, роднини, приятели, и те да започнат да вярват, че нещата може да се променят, предлагайки им да реализирате заедно една или друга идея. Не пропусайте да търсите съмишленици, като ги вдъхновявате да повярват в общите ви усилия.

Всичко, което решите да свършите през лятото, го правете, забавлявайки се. Някъде четох, че който се забавлява, когато прави нещо, го прави по-добре. Лятото е време за отпускане. И не забравяйте да се усмихвате. Така ще накарате и другите да се усмихват. Забелязала съм, че усмивката може да е заразна. Едно усмихнато лице „събужда” други усмихнати лица. Получава се нещо като верижна реакция. Опитайте! Колкото повече се усмихвате, толкова повече подобрявате самочувствието – вашето и на околните. Важното е да помните, че така по-бързо ще се освободите и от най-неприятните мисли. Превърнете усмивката в част от вашата позитивна енергия.

Казват, че най-често раждането на нови идеи е свързано с нарушаването на правилата. Вярно е, но съм длъжна да ви кажа, че има правила, които никога не бива да  нарушавате. Те са свързани с вашата безопасност. А знаем, че лятото е времето, в което можете да си позволите различни волности, но не бива да подценявате риска, свързан с опазване на живота и здравето ви. Следвайте указанията на по-възрастните, информирайте се за предупрежденията, свързани с къпането в необезопасени места¸ в басейните и в морето. Предпочитайте компаниите на познати и приятели. Не задоволявайте любопитството си, пренебрегвайки опасностите на улицата.

И накрая, не пропускайте да превърнете лятото в стъпка към постигането на една или друга ваша мечта. Близка или далечна, за нейното осъществяване винаги е необходима една първа малка стъпка. Така няма да допуснете мечтата да си остане просто мечта. Може да го преодолеете, ако изпълните със смисъл и съдържание днешния ден. Живейте в настоящето, развивайки своята креативност! Само така ще постигнете мечтите си.

Нашето УЧИЛИЩЕ ЗА ИДЕИ  ще отвори отново врати през есента. Така че, ако сте един от редовните посетители на нашата страница в Детски сайт на библиотека „Родина” и вече сте усетили магическия ефект на снежната топка, получавайки всеки път ново знание в областта на латералното мислене по системата на професор Де Боно, или поне веднъж сте били наш случаен гост, ще ви очакваме отново с думите:”Добре дошли!”
До скоро! И умната!

 

                                                    Оставам ваш учител и приятел,
                                                  
                                                    ЙОРДАНКА ХРИСТОВА –
                                                    автор на проекта “Училище за идеи”

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker