• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клубове по мислене arrow Първи юни - ден на детето
Първи юни - ден на детето Печат

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Eдна кратка приказка за добрите думи

Всеки ден за децата е важен. Но има дни, в които по-възрастните искаме да ви кажем пропуснатото или да ви отделим повече вниманиe. Навярно така търсим начин да компенсираме проявено безразличие, недооценено ваше усилие. Или не сме намерили време да се забавляваме заедно, не сме произнесли очаквани от вас думи. Затова реших да използвам Деня на детето, пишейки за добрите думи, защото те са много важни.

Научете се да използвате добрите думи, ако искате край вас да има повече добри хора. Простичко е – никой не се ражда лош. Но лошотията може да бъде провокирана и отглеждана, без да подозираме, че и ние сме участници в това. Разберете, че хората са различни, но умението за общуване не е вродено. И вашите нагласи към околните могат да променят нещата. Народът ни казва, че добра дума заключени врати отваря. Замислете се, колко пъти това ви се е случвало!

Аз ви предлагам да направите една малка крачка. Огледайте се днес, и потърсете не една, а няколко възможности да проверите това! Така, ако искате може да разберете дали и вие сте добър човек, като непременно се възползвате от идеята ми. Направете го не само за да подобрите собственото си самочувствие, но и това на другите хора. А знае ли се – вашите добри думи, може да променят и техните нагласи. Заедно ще изпитате удовлетворение, и то ще е ваше достижение. Всъщност, нищо не е по-важно от това, да виждаш край себе си усмихнати хора.

Не се страхувайте, че може да се провалите. Около вас ще откриете поне няколко възможности, в които другите да чуят вашите добри думи. А и как бихте могли да разберете, доколко успешни можете да бъдете, ако не го направите. Дори само един човек днес да ви се усмихне, представяте ли си с колко много ще се увеличат щастливите хора. Аз знам, че ще успеете, а това ще означава, че сте на прав път. Приемете, че това не е моя урок за напътствия, а подкрепа за вас. Да го направим заедно! Убедена съм, че така всички ще допринесем за общата атмосфера на празника.

В края на учебната година сме. Бъдете мъдри и отговорни през лятото. Организирайте ваканцията си така, че да е безопасно и за вас, и за околните. А през септември – отново заедно! С моите партньори от библиотека “Родина”, ще ви очакваме пред прага на нашето виртуално “Училище за идеи “. А на вашите учители и родители, препоръчвам да посетят авторския ми сайт www.ideaist.eu Обещавам им, че за тях няма да има ваканция.

Честит празник! Бъдете здрави и никога не губете кураж! За решаването на всеки проблем, винаги има няколко решения. Добрите думи са едно от тях!

Оставам ваш приятел и учител, Йорданка Христова – автор на проекта “Училище за идеи"

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

ОУ Николай Лилиев

Клубове по мислене

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker