• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Училище arrow Училище за идеи arrow Добре дошла ваканция!
Добре дошла ваканция! Печат

Добре дошла ваканция!

Краят на учебната година! Знам как тръпнат сърцата ви в очакване на лятото. Но преди това бих искала да разбера -  по уверени ли се чувствате, промени ли се доверието ви към света, който ни заобикаля? Как се справихте с учението и по-информирани ли сте днес? А около каква нова цел мобилизирахте усилията? Осъзнахте ли колко ценни са реалните действия при справяне с предизвикателствата? Много въпроси, на които трябва да отговорите сами.

Ако искате да чуете нещо от мен, то е, че бих искала да израстете личности. Чувала съм от алпинисти да казват, че това, което буди най-много възхищение, когато са на планината, е нейния връх. Хубаво е, ако по пътя си изкачите много върхове, защото всеки от тях заслужава вашите усилия. И всеки път давайте воля на радостта си, защото емоциите не пречат на добрите мислители. Напротив! Kакто казва нашият гуру в латералното мислене професор Едуард де Боно: “И все пак всяко добро решение в края на краищата трябва да бъде емоционално.” Чувствата дават смисъл на нашето мислене и са част от работата на мозъка ни, а не досадна пречка, от която трябва да се освободим.

 Затова не отлагайте! Дайте воля на емоциите! Съставете най-цветната пътна карта и в нея не забравяйте време за приятели, за музика и за книгите, за братчето или за сестричето, за баба и дядо на село, за морето  и плажа...Посягайте по-често към “червенатa шапка” за мислене, която е отворена “врата” за вашите усещания и чувства. Избягвайте конфликтите и всички рискове, които могат да застрашат вашето здраве и живот. Бъдете внимателни! Чувствайте се свободни, но и отговорни за себе си и за другите около вас! Оглеждайте се – пъстротата е край вас! Остава вие само да изберете цветовете и да нарисувате още една красива картина от вашето детство.

 Ще ви чакаме до есента, за да продължим заедно в нашето “Училище за идеи”.

 Оставам ваш учител и приятел,
                                                               ЙОРДАНКА ХРИСТОВА –
                                                               автор на проекта “Училище за идеи”

 

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker