• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Училище arrow Училище за идеи arrow УСПЕШНА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА!
УСПЕШНА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА! Печат

УСПЕШНА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА!

 Приятели на Детски сайт и на “Училище за идеи”,

 Предстои ви да извървите още една крачка, и ще сте по-близо до бъдещето ви на отговорни граждани. Прегърнете времето пред вас, за да ви прегърне и то. Така заедно няма да пропилеете приятелството помежду ви. Защото само добре използваното време за учене и за трупане на знания и опит е доказателство, че сте наясно как бихте искали да изглежда вашето бъдеще.

 Всеки път, когато искам да се обърна към  вас със смислени думи, се сещам за това колко важно е да споделяме опит и знания. Това се старая да правя и аз чрез страницата на “Училище за идеи”. Затова най-важното ми изречение днес искам да е:”Всеки момент се оглеждайте за възможности да обогатявате вашето мислене. Най-близката такава възможност е да протегнете ръка към една книга. С четене можете да отдъхнете след игра на компютъра или на телефона, но книгата може да ви помогне да откриете нови посоки на вашия интерес към различни области на знанието. Може да развие у вас талант за художествено отразяване на всичко, което виждат очите ви, и което чувства сърцето ви.

 Покажете постоянство  и ентусиазъм при усвояване на училищните знания. Това е най-прекрасното време да формирате и да проверите вашите нагласи за ред и дисциплина. Учителят ви е не само преподавател, а човек с опит и проверени във времето знания. Доверете му се, и извървете заедно този още един отрязък от вашия живот. Похвалите, изречени от него към вас,  са със стойността на дългогодишен опит. Забележките му са равни на едно ваше допълнително усилие да поправите допусната грешка или да погледнете по-смело и с доверие към собствените си възможности. Учителите, заедно с родителите ви, са тези, които ще ви кажат, че времето ви в училище е най-полезното време, което не бива да позволявате “да изтеча като вода през пръстите ви”. От вас зависи какво сега ще направите за себе си и за вашето бъдеще на граждани.

 Направете го, без да спирате да вярвате в успеха! Защото никой не  е по-силен от вас, когато знаете какво искате да постигнете. Аз и тази учебна година ще продължа да бъда ваш учител, приятел и съмишленик във всичко, което може да провокира вашия интерес към мисленето, знанието и ученето. Успех!

 

                                                                                              ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – автор на проекта “Училище за идеи”

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker