• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Училище arrow Препоръчителни списъци arrow Успешна учебна година!
Успешна учебна година! Печат

Успешна учебна година!

Приятели на Детски сайт и на “Училище за  идеи”,

           Дойде време да си припомним, че ученето и придобиването на знания, тяхното развитие в етапите на различните образователни степени е цел, която всеки от вас трябва да проектира заради бъдещето, което го очаква.  Започнете от отговорите на въпросите - какво искам да постигна, какви познания е нужно да придобия, какви усилия да положа и какви умения да развия, за да се реализирам един ден като успешен професионалист и активен гражданин?

          Днес всички говорим за COVID-19 - коронавирусът,  който пренастрои живота ни. Накара ни да си припомним някои ценности,  свързани със съвместното ни съществуване. Като например, как да опазим нашето здраве и това на другите хора, но и да преразгледаме  отношението ни към ученето при новите условия. Това ново изискване ще постави пред допълнителни изпитания, както училището, така и вашата отговорност, и отговоорността на учителите. Вярно е, че ограмотяването и придобиването на знания е един продължителен процес, но добре ще е, ако вие отрано разберете колко важно е значението му за собствения ви живот. Иначе ще ви е много трудно да израстете като равностойни граждани, които притежават умение да комуникират, да изразяват мнение, да участват в обмен на информация. Придобиването и трупането на знания във вашата “банка капацитет” ще ви помогне да реализирате вашите мечти за успешна  реализация в живота.

          Много пъти съм ви казвала, че без овладяването на грамотността и без умения за справяне в новата дигитална реалност, човек сам се осъжда да попадне в групата на хората в риск? Защото неграмотният човек има ограничени възможности за комуникация, за преминаване в по-горна образователна степен, за пълноценна професионална реализация, за проактивно обществено поведение, за успешно партниране с другите хора. Неграмотният човек е възпрепятстван да се ползва самостоятелно от всички права, които конституцията и законите му гарантират. А това може да го постави в частична или в пълна социална изолация. Предвид отсъствието на важни жизнени умения и способности, вие може да се окажете извън активната част на обществото. Знам, че вие не бихте искали това за себе си.

           Животът е избор, a как ще преминете през него зависи единствено от вас. Затова на този ден искам да ви пожелая успешен старт на учебната 2020/21 година! Надявам се да откриете нови идеи за себе си и за личностното ви развитие. Нека ентусиазмът да подхранва вашия оптимизъм, защото само оптимистите умеят да превръщат постигането на една цел в смислено занимание. Това означава да давате повече от себе си и да не забравяте накъде сте тръгнали и докъде искате да стигнете. Вярно е, че пред вас е цял един живот, за да реализирате вашите мечти, но моят съвет е да не губите време и да започнете сега. Не щадете усилия,  за да сътворите  успешно  личната си история! Бъдете здрави!

                                                      Оставам ваш приятел и учител,
                                                      ЙОРДАНКА ХРИСТОВА –
                                                      автор на проекта “УЧИЛИЩЕ ЗА ИДЕИ”

 

 

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker