• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Училище arrow Училище за идеи arrow Когато всичко наоколо е Коледа!
Когато всичко наоколо е Коледа! Печат

Малки приятели, bells2021.jpg

Тази година ще посрещнем Коледа и Новата 2021 година след различната и трудна 2020-та. Коронавирусът се оказа едно голямо предизвикателство, но в живота е така. Той не пропуска да ни предложи изпитания, които като ги преодоляваме те ни правят по-силни. Онлайн обучението е едно такова предизвикателство, но и крачка в бъдещето, когато технологиите все повече ще  са навлязли в eжедневието ни. За справянето с тях трябва да сте добре подготвени. Затова четете, учете, учете...Придобитите в училище знания и умения ще ви помогнат да израстете образовани и успешни граждани, от които България  има нужда.

Коледната ваканция е подходящо време, за да се справите и с пропуснатото в учунето. Бъдете отговорни към задълженията си, но не забравяйте да заделяте и време, когато да сте далече от екрана на компютъра. Особено да внимават малките ученици. Важно е заради здравето на очите. Има много семейни игри, в които може да вземат участие всички членове на семейството ви. За тях научете от вашите родители, бабите  и дядовците ви. А защо не използвате коледната ваканция и не ги помолите да ви разкажат повече за тяхното детство и за техните Коледи, или за любопитни факти от историята на вашето семейсто. Ваканцията  е подходящо време и за четене на книги. И да не забравите да направите поне няколко добри и красиви неща! Вниманието към другите струва повече и от най-скъпия подарък...Живейте в радост! Празник е! Усещате ли как всичко наоколо е Коледа....

В кошарата на бедните пастири

в такава нощ Христос се е родил.

И днес пак търсим светлите му дири

и вярваме, че свят човек е бил.

Пожелавам ви една вълшебна Коледа с най-близките за сърцето ви хора – мама, тати, баба, дядо, кака, батко...Сигурна съм, че това ще са и най-приятните мигове, когато семейството ви ще е заедно. Не пропускайте да кажете на всеки колко го обичате. Не забравяйте да поискате да ви простят, ако в нещо сте сгрешили. Бъдете добри и се обичайте не само в тези дни! Нека  Коледата ви да е незабравима, а Новата година – успешна и щастлива!

                                                                    Оставам ваш приятел и учител,

                                                                    ЙОРДАНКА ХРИСТОВА –

                                                                    автор на проекта Училище за идеи

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker