• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow От деца за деца arrow Пишем arrow Какво е за мен България
Какво е за мен България Печат

България е моята прекрасна родина. Страна, в която съм родена и която много обичам. България за мен не е само гр. Пловдив, градът, в който съм родена, уча и живея, градът, в който имам много съученици, градът, в който са моите приятели и роднини, градът, в който има много зеленина, много паркове, градът, в който има стар град с множество стари къщи, градът с Античния театър и още хиляди неща.

С нашето Черно море всички ние се гордеем и много го обичаме. Столицата ни е София – там е Президентството, Българският парламент, метрото и множество университети.

Мечтая си един ден и аз да уча в тях.

Със своите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас и др., със своите красиви планини Рила и Пирин, с чудните си равнини тя е истински земен рай.

Тя, моята България, така ухае на свежест през пролетта с цъфналите си дървета, сняг когато завали винаги искам да съм навън, за да усещам пухкавите снежинки как падат върху мен, а през есента и лятото е толкова зелено и горещо – морето ме привлича силно и искам да бъда винаги на плажа, да усещам вълните и шума на чайките, да събирам миди по плажа и мама все да ми подвиква: „Не стой във водата, Ани!”

Ето това е моята любима България за мен!

Анна Първанова, 9 г., Пловдив
Участничка в конкурса за есе „ХУБАВА СИ, ТАТКОВИНО” по повод 180 г. от рождението на П. Р. Славейков
Благодарим на сп. Пчелица за предоставените текстове!

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker