• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Начало arrow Новини arrow Клубове по мислене arrow Час по патриотизъм и преклонение пред живота на Левски
Час по патриотизъм и преклонение пред живота на Левски Печат

На 19 февруари 2008 г. се проведе „Час по патриотизъм и преклонение пред живота на Левски”, организиран от Детския отдел на библиотека „Родина” и Клуба „Приятели на книгата” при ХІ ОУ „Николай Лилиев”.
Деляна Петкова, 2 кл. ХІ ОУ, изнесе „Слово за Левски”, а второкласниците Стефани, Пламен, Йоана, Даниела и Елена от същото училище представиха на децата рецитал за Левски по стихове на Иван Вазов.
Тържеството продължиха Деница Димитрова и Даниела Радославова, петокласничките от ІХ ОУ „Веселин Ханчев”. Те изнесоха литературната композиция „Жив е в сърцата ни”, с която запознаха слушателите с основни моменти от живота на Апостола.
На децата беше представен и „Бележник на Васил Левски”, издаден през 1987 г. по случай 150-годишнината от рождението на Левски, който съдържа сведения за идеите, мислите на Левски, дати, маршрути на многобройните му пътувания и др. данни за живота на Апостола.
Накрая децата почетоха с едноминутно мълчание паметта на великия син на България – Васил Левски.

m1a.jpg   m2a.jpg
     
m3a.jpg   m4a.jpg
     
m5a.jpg   m7a.jpg
     
m6a.jpg   m8a.jpg

Младите членове на Клуб "Приятели на книгата" се запознаха и с новите книги в Детския отдел на библиотека "Родина" и имаха възможност в учебната стая да заемат някои от новите заглавия.

m10a.jpg   m12a.jpg
     
m11a.jpg

 

 
< Предишен   Следващ >

 

НЧ Родина

Езикова школа

Училище за идеи

Училище за идеи

СОУ Иван Вазов

eXTReMe Tracker