Горещи новини

Библиотека „Родина”, книжарница "Хеликон" и издателство „Сиела” представят „Безумецът от Таро“ от Деница Дилова в Стара Загора. С думи за книгата - Мария Донева.56775616 1005384176408035 2612303691880857600 n

Срещата е част от програмата на библиотека „Родина” в рамките на застъпническата кампания Национална библиотечна седмица 2019 под надслов „Книгите са само началото…”
Заповядайте на 14 май (вторник) от 18:00 часа в книжарница "Хеликон".
***
С „Безумецът от Таро“ нощната пеперуда на съвременната българска литература предлага на читателя разходка до ръба на света.
Съдия Надя Черняк – жена, впримчена в оковите на обществените порядки, очаквания и безупречната семейна репутация – е откъсната от света благодарение на Доминик, мистериозен парижанин, баск по произход, който се появява в живота ѝ с внезапността и силата на гръмотевична буря.
Любовта им е огнена игра, насилие над нежността и нежно насилие, страстен театър, чиято сцена са публични места в град, в който нищо не може да се скрие. Те остават невидими за човешките очи, но не и за една охранителна камера. Заслужава ли любовта да бъде спасена от пепелищата на един пламнал свят? И къде е границата на лудостта в свят, в който властва безумието?
„Безумецът от Таро” е роман - вихрушка. Притча за изневярата като спасение, за егоизма, за любовта и най-вече за изборите, пред които е поставен съвременният човек, разкъсван между професионалните очаквания, изискванията на осъдителното общество и собствените си желания.
Самата Деница ще ви разкаже една вълнуваща притча за изневярата като спасение, за егоизма, за любовта и най-вече за изборите, пред които е поставен съвременният човек.
„Безумецът от Таро” е втори роман на Деница Дилова след „Дневният живот на нощните пеперуди“ – книгата победител сред 400 ръкописа в анонимния конкурс на „Сиела“.

Книгите са само началото...

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора