ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АВТОРСКА ПРИКАЗКА `2021

Тема: „ПРИКАЗКА ЗА СЛЪНЦЕТО И НАДЕЖДАТА“

РЕГЛАМЕНТ

І. Цел на конкурса: да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр.

ІІ. Условия за участие в конкурса:

1. Конкурсът е отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.

2. Всеки автор може да участва с по ЕДНА творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12, написана в проза.

3. Авторите да са действителни носители на авторските права.

4. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография.

5. Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., не по-късно от 29 април 2021 г.

6. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.

7. Всяка година журито определя различна тема за конкурса.

ІІІ. Награди

1. Победителите в конкурса ще бъдат обявени онлайн на 31.05.2021 г. /понеделник/ на сайта на Народно читалище "Родина" - www.rodina1860.bg и на фейсбук страницата на читалището - Читалище Родина. Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон.

2. Журито излъчва петте най-добри приказки /първо, второ, трето място и специални награди/, които ще бъдат отпечатани в спeциално книжно издание, а авторите ще получат диплом, по 10 /десет/ броя от изданието и материални награди.

3. С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат.

4. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и представяне на конкурса.

5. Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящия регламент, подлежат на конкретно решение от страна на журито.

За информация: Стара Загора, Народно читалище „Родина-1860”, тел: 042/ 626 900 ; 0887 651129, и-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Клуб „Млад писател”, тел: 0899425503

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора