Zhivka Barova

Живка Барова е родена на 31 юли – лъвица по темперамент и сила за оцеляване. Завършила е руска филология и история. Животът ѝ преминава през различни сфери на образованието и журналистиката. Била е учител, главен експерт на МОН и помощник директор на СУ „Максим Горки”. В началото на 90-те години превръща хобито си да пише в професия и десет години върви по трудните пътеки на журналистиката. Перото ѝ е посветено на сложните проблеми в обществото и на криминалистиката. Работила е във вестниците „Стара Загора”, „Южно утро”, „Точно време”, „Живи пари”, „Старозагорски новини”, пише за „24 часа” и др. Била е главен редактор на в. „Браво” и на сп. „7 дни Стара Загора”.

Стихове пише от дете. Публикувала е във в. „Литературен глас”, сп. „Птици в нощта” и различни сборници и алманаси. Лауреат е на Национален конкурс на учители – литературни творци, като нейни произведения са включени в сборника „Скъпоценни камъчета”.  Дебютната ѝ стихосбирка „Късчета душа” излиза през 2021 г. с клеймото на издателство „Лаген”, а втората – „Перо от ангел”, е издадена през април 2022 г. от читалище „Даскал Петър Иванов” и издателство „Огледало”.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора