433953544 810472354436432 5079732283511929567 n

"Четяща Стара Загора", Библиотека „Родина”, Издателство „Жанет 45”, Държавна опера Стара Загора и Мария Донева представят „Писмото на мравката”.

„Писмото на мравката“ е романтична поема в стихове, пълна с фантазия и приключения и прекрасни илюстрации. Поредната вълшебна книга на Мария Донева след „Заека и неговата мечта“ и „Мишките отиват на опера“.
„Писмото на мравката“ е възхвала на щастливата любов; тържество на надеждата и обещание за втори шанс. Поезия на радостта; наръчник за сбъдване на мечти; ръководство за опитомяване на Съдбата. Литературно доказателство, че важните писма винаги стигат до получателите си. Тържествено и чистосърдечно уверение, че всеки – бил той мравка, слон или човек – има възможност да намери сродната си душа и да бъде щастлив с нея през целия си живот.
Пъстроцветна като за деца, мъдра като за възрастни, „Писмото на мравката“ ще предизвика нежна усмивка по лицата на всички.
Това е 19-ата издадена книга на Мария Донева от Жанет 45 и забележителен дебют в илюстрацията на талантливата художничка Елена Панайотова.

16 април (вторник), 18:00 часа
Държавна опера Стара Загора - фоайе II етаж. Вход с усмивка!
***
На морския бряг има малка таверна.
Една ситна мравчица, скромна и черна,
самичка седи и в прибоя се вслушва.
Полъхва ветрец. Тя във шала се сгушва.
Тъгува, но тази тъга е красива.
Не знае, че скоро ще бъде щастлива.
Усмихва се нежно. Потъва в мечти.
Прилича на тебе! Това май си ти?
                                           Мария Донева

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора