лого НМКП Веселин ХанчевНационалният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.

Конкурсът "Веселин Ханчев" се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев".

Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса, които нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен. Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в 3 еднообразни екземпляра. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години. Присъждат се три награди, като първата е издаване на самостоятелна стихосбирка и връчване на приза Златното яйце; втора и трета награди са парични премии. Присъждат се и поощрения.

Отчитането на резултатите от Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 1 ноември 2013 г. (петък).

Материалите се изпращат с препоръчана кореспонденция, по електронна поща или факс, придружени с точно посочени име, адрес, телефон и дата на раждане на участника, не по-късно от 4 октомври 2013 г. включително, на посочените адреси:

Библиотека "Родина"
бул. "Руски" 17
6000 гр. Стара Загора
имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.rodina-bg.org
тел./факс: 042/603950; тел.: 623855, 630113
GSM: 0886463731

или

Община Стара Загора
отдел "Култура и туризъм"
бул. "Цар Симеон Велики" 107
6000 гр. Стара Загора
тел.: 042/614863; 614862

Повече за и от конкурса можете да прочетете на сайта му.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора