конкурсНа 25 октомври (петък) от 17 часа в зала 33 на Регионален исторически музей – Стара Загора ще се връчат наградите на победителите в конкурса ”Разкажи за културното ни минало” по проект ”Старозагорска е-памет” на библиотека “Родина”. Проектът е финансиран по Грантова схема за иновативни проекти на Програма “Глоб@лни библиотеки – България”.
В конкурса участваха 15 души с 8 презентации и 3 видеоклипа, свързани с Мъглижкия манастир, традиционния обичай рязане на брада в с. Ръжена, читалище “Пробуда” в с. Сърневец, художника Иван Милев и други. Участниците са на възраст от 18 до 56 години и са от Стара Загора, Казанлък,  с. Кирилово, Нова Загора, София и Варна.
Първа награда е диплом и уикенд за двама. Втора и трета награда са предметни, а всички участници ще получат диплом и книга. За участниците от старозагорска и казанлъшка община библиотека “Родина” и Общинска библиотека “Искра” – Казанлък са подготвили едногодишни безплатни читателски карти.

 

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора