Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) организира ежегодната си национална кампания „Дарете час". Тази година тя е под мотото ДОБРИТЕ ДЕЛА НА СВЕТЛО. Фокусът е върху хилядите доброволци в България, които в повечето случаи остават в сянка. Техните добри дела са най-различни, оказват влияние върху широк кръг от хора, помагат за промяната в десетки населени места, но остават извън интереса на медиите и обществеността. Много често в пълна анонимност живеят и хората, на които доброволците помагат - такива в неравностойно положение, в риск, в бедност, с увреждания.

За да се включат в кампанията е нужно участниците да: имат воля за добри дела, да привлекат за съмишленик свой приятел и заедно да направят добро за човек в риск или от уязвима група; да посетят сайта www.navabg.com и да качат една снимка и информация за случилото се в платформата на кампанията.

За подкрепа и информация, може да се обръщате към Центъра за работа с доброволци, част от мрежата на НАРД, домакинстван от Център за работа с доброволци към библиотека „Родина” – Стара Загора.

Време за провеждане: 24 - 30 ноември 2014 г.

Очакваме подкрепата на медиите в разпространяването на информацията и историите, които ще бъдат споделени с нас в рамките на Националната кампания на НАРД „Дарете час 2014”. Така ще мотивираме още стотици хора за добри дела!

Всички истории ще бъдат публикувани на сайта на НАРД www.navabp.com, като част от тях ще бъдат представени на ежегодната церемония за връчване на наградите в Конкурса за най-добра доброволческа инициатива 2014 на НАРД и фондация „Лале” в присъствието на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора