Новият филиал на Библиотека "Родина" вече записва читатели!

На връх 155-ата си годишнина Библиотека „Родина" откри петия си филиал, който обслужва жителите на кварталите в западната част на Стара Загора – „Лозенец“ и „Три чучура“.

„Стара Загора е град с особено отношение към литературата, не само защото е град на поетите, но и защото има много духовност. Малко са градовете, които имат такива средища на духовността и които я съхраняват. Стара Загора има две големи библиотеки, а библиотека „Родина”, която има щастието да съществува от 155 г., е и една от най-големите градски библиотеки в страната. Това е благодарение на самоотвержения и интелигентен състав, който работи тук - те не работят само за трудов стаж, а с призвание и отдаденост, защото това е техният дом. Библиотека Родина е чест за града.” Това заяви зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова на откриването на петия филиал на библиотеката в петък.
Тя подчерта още, че мястото, където ще работи новият филиал „Лозенец” е подходящо, защото в тази част на Стара Загора такъв липсва и изрази надежда, че той бързо ще се превърне в притегателен център за приобщаване, стимулиране и активизиране на хората.

На свой ред и зам.-областният управител Марияна Кръстева поздрави библиотеката заради мисията й да води книгите при хората и се ангажира с кампания по набиране на нови издания за фонда й.

Гости на тържеството бяха и посланикът на библиотеката Нели Калнева, Нели Христозова от СНЦ „Училища за развитие Квадрат N”, омбудсманът на Стара Загора Павлина Делчева, партньори и приятели от Регионална библиотека „Захарий Княжески”, „Пътуващите книги на Стара Загора”, Регионален исторически музей, Читалище „Родина - 1860”, Анасамбъл за народно пеене „Жарава”, Основно училище „Георги Райчев” и други културни средища от града.


Новият филиал на Библиотека „Родина“ се намира в сградата на Културен център „Етносвят България“ на адрес ул. „Капитан Петко войвода“ 54. Новото библиотечно звено разполага с 30 000 тома литература от всички отрасли на знанието и ще обслужва жителите на кварталите в западната част на Стара Загора – „Лозенец“ и „Три чучура”.

Книгите очакват своите читатели всеки делничен ден, от понеделник до петък, между 9:00 и 17:30 часа!

Заповядайте!

карта

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора