В поредицата "Срещи с автограф" Клуб "Млад писател” при НЧ "Родина – 1860” и Библиотека "Родина", с подкрепата на Къща музей "Гео Милев", Ви канят на литературна среща с Олга Михайловна Борисова - поет и преводач от гр. Самара, Русия.

Авторката ще представи поетесата Антонина Димитрова.

454902d5000c9dbf179091db912c00c1Олга Борисова е педиатър, поет и преводач. Живее в град Самара. Автор е на поетическите сборници „Като мимолетен ден“, „Отражение“, „Времена и време“. Превежда от български, френски, английски, финландски и чешки езици. Победител и призьор в международни поетически конкурси, в това число : Първа награда в 35-я международен конкурс „Игра на цветове в Пиренеите“, второ място в същия конкурс през 2014 и 2015 години. Призьор в Международния фестивал „Славянски традиции“2014, Крим; в Московския международен литературно-музикален фестивал-конкурс на името на Сергей Антонович Кличков „Душата моя, като птица…“; в Международния конкурс „Пясък и лира“; серия от участия в Международния литературен конкурс „Големият финал“. Победител е в Международния фестивал „Славянски традиции“2015 и 2016 г.. Няколкократен победител е в конкурси за превод от български на френски. Публикува в руски и чуждестранни списания. Нейните стихове са преведени на чужди езици.

Удостоена е с почетния знак „Писателско братство“. Стипендиант е на Министерството на културата на РФ. Олга Борисова е член на Съюза на професионалните литератори в Русия, ръководител е на Регионалната Самарска организация на този съюз и e гл. редактор на алманаха „Паралели“. Член е на литературно-творческата организация „Точки“.


Очакваме Ви на 27 юни 2016 г. (понеделник) в 17:30 ч. в Къща музей "Гео Милев"!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора