Нови книги на стойност 395.45 лв. дариха младежите от Интеракт клуб Стара Загора. Томчетата са купени със средства, събрани от организираната им доброволческа кампания за нови книги за Библиотека "Родина“ Стара Загора.

Александър Секулов, Александър Чобанов, Михаил Вешим, Фредерик Бакман, Брандън Сандърсън, Ерих фон Деникен и Доналд Тръмп са само част от имената, чиито нови издания ще попълнят рафтовете на старозагорската библиотека. Сред дарените книги е и изданието „Древнобългарският календар и именникът на българските владетели. Митове и реалности“ на Живко и Иван Войникови. Благотворителната инициатива е провокирана от Сдружение GLOW, чиито участници пък са се вдъхновили от книгата на Джо Абъркромби „Внезапни завършеци“. Това е поредната партньорска инициатива, свързана с четенето и книгите на младите хора от Интеракт клуб Стара Загора и Сдружение GLOW. Традиционно те са част и от Маратона на четенето с кампаниите си #ЧетеМиСе и #ДайНаКирилица. Благодарим за всяка една книга, приятели от Interact Club Stara Zagora! Вие сте чудесни!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора