Снимки от събития

Библиотека „Родина“, Радио Стара Загора / Radio Stara Zagora, Мария Донева и Венелина Попова представиха „Мелодията на душата“ - стихосбирка на Людмила Коева посмъртно в Радио Стара Загора.

Людмила Коева (1943-2012) е завършила немска филология в Софийския университет. Работила е като асистент-режисьор в „Бояна филм“ заедно с творци като Въло Радев, Методи Андонов, Бинка Желязкова, снимала е и в германското киностудио ДЕФА. След 1983 година се завръща в родния си град Стара Загора и преподава немски език в Тракийския университет и в няколко училища.
Людмила Коева има публикации в „Литературен вестник“, списание „Пламък“ и в други периодични издания. Превежда Гьоте, Клаус Ман, Рудолф Щайнер и други автори на антропософска литература, както и статии от списание „Шпигел“, отпечатани във вестник „Старозагорски новини“.
Поетичното си творчество Людмила Коева е събрала под мотото „Musik ohne Noten“. В стиховете си тя обръща вътрешния си взор към природата, която обожаваше, и към вечни екзистенциални и езотерични теми.
Томчето излиза с клеймото на изд. „Литературен вестник“.
610 лв. бяха събрани от продажбата на стихосбирката на Людмила Коева в Стара Загора. Те ще бъдат дарени за лечението на две болни деца - двумесечната Марая от Ловеч, която има нужда от трансплантация на черен дроб и на Виктория от Враца за следоперативно лечение. Благодарим Ви за светлината в душите!

Електронна библиотека

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора