Маратон на четенето 2019

На 2 април - Международен ден на детската книга, децата от ЦДГ № 10 „Светлина” и ЦДГ № 17 „Знаме на мира” се срещнаха със създателите на Детската приказна поредица „Градът на скейтбордовете” Мария Мартин и Ива Груева.
По съвместен проект на библиотеката с регионалните звена на МВР, читалища и училища ще се провежда четене на откъси от произведения от А. К. Дойл и Е. А. По, един от най-предпочитаните жанрове – детективския и литературна дискусия с арт-работилница за рисуване на фоторобот по словесно описание на образи от детективски романи по темите: Методика на криминалното разследване, Професия „Полицай”, Място и роля в съвременното гражданско общество: на 9 и16 април с НЧ „Просвета – 1911”, Второ ОУ „Христо Ботев“ и РУ на МВР – Гълъбово; с Фондация „Етносвят България” – Стара Загора на 17 април в СУ „Христо Смирненски” – Стара Загора: на 10 и 18 април в с. Дълбоки съвместно с НЧ „Развитие-1878”, ОУ „Иван Мирчев” и Детска педагогическа стая при Първо РПУ – Стара Загора; на 19 и 22 април с Фондация „Етносвят” в ОУ „Георги Райчев” – Стара Загора; на 24 април с Фондация „Етносвят” в СУ „Поп Минчо Кънчев” към Затвора – Стара Загора по темата „Развитие на детективския жанр. Бележити представители”.
Деца от ЦДГ № 11, ЦДГ „Светулка”, ЦДГ „Слънце”, СУ „Христо Смирненски” и „Иван Вазов” посетиха Детски отдел на Регионалната библиотека.
Регионална библиотека „Захарий Княжески” и СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора представят детската книга „Злостории” на Явор Цанев.
На 4 април 2019 г. специални гости на Регионална библиотека „Захарий Княжески” бяха чаровните дами Мария Касимова-Моасе – писател, журналист, артист и Кремена Димитрова – директор комуникации в издателство „Колибри”.

Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора