Маратон на четенето 2020

Детската писателка Петя Александрова, която трябваше да ни гостува на днешния Международен ден на детската книга - 2 април, когато обичайно даваме старт на общинския Маратон на четенето, прочете своя приказка и отправи послание към старозагорските деца!
И ние от Библиотека „Родина” апелираме към своите читатели и към всички почитатели на четенето. Моля, четете и го демонстрирайте на всички нас! Така ще отпразнуваме 15-ото издание на Четяща Стара Загора, като още повече разчупим лежерния регламент за участие. Всеки старозагорец - от най-малките и едва сричащите до най-възрастните, може да прочете на глас страница от свой любим класически роман, пасаж от модерен, съвременен автор или пък стихотворение, като се запише как го прави. Всеки разполага с модерен телефон, с който сам или пък с помощта на друг от семейството може да запише кратък видеоклип на четенето. Тези записи - с молба да бъдат не по-дълги от 3-5 минути, изпращайте на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като съобщение на страницата ни във facebook - https://www.facebook.com/LibraryRodina!
Както всяка година, Маратонът на четенето ще продължи през целия месец април и започва от втори, когато е Международният ден на детската книга и рожден ден на датския писател и поет Ханс Кристиан Андерсен.
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора