Маратон на четенето 2022

Във връзка с 17-то издание на Маратона на четенето, организиран от Библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захари Княжески“ и Община Стара Загора, организирахме на 09.04.22 г. за членовете на читалището събиране на което прочетохме и обсъдихме разкази и откъси от книги от български и чужди автори.
Разказът „Кръв от къртица“ от Здравка Евтимова/който е включен в американски учебник по литература за 8-ми клас/, впечатли всички и дискусията бе интерсна и ползотворна.
Прочетени бяха откъси от книгата „Живот в Скалите“ от Мария Лалева, разкази от томовете на Йордан Йовков, стихове от старозагорския поет и общественик Димитър Брацов, разказа „Череши“ от Захари Карабашлиев.
Истински интерес предизивкаха откъсите от книгата на американския журналист и писател Ерик Уайнър „География на блаженството„.
Притчите от адаптираната версия на Библията „Вяра , надежда, любов“ напомниха за предстоящите Великденски празници.
В края на мероприятието, най-малкият участник прочете част от книгата на Иван Искров , описваща създаването и историята на с.Лясково.
Надяваме се и в следващите години да организираме такива събирания и да сме полезни на нашите членове на читалището и на живеещите в селото ни.
 
Община Стара Загора Българска библиотечно-информационна асоциация РС-ТМ Обществен дарителски фонд Стара Загора Посолство на САЩ в България Bemis Public Library, Colorado
© 2004 - 2023, Библиотека Родина - Стара Загора